ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Είναι πολύ νωρίς να προβλέψει κανείς ποια ομάδα θα κατακτήσει έναν τίτλο που θα κριθεί τον Ιούνιο του 2022. Άλλωστε, μέσα στους επόμενους εννέα μήνες μπορούν να προκύψουν πολλοί παράγοντες που θα ανατρέψουν τους συσχετισμούς που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Αν το πρωτάθλημα κρινόταν τον επόμενο μήνα, θα έδινα μεγαλύτερη τύχη στους Lakers, λόγω δίψας, ισχυρού κινήτρου και πολύ ουσιαστικής ενίσχυσης.

MVP

Στην λογική ότι θα είναι υγιής και θα παίξει την πρώτη πλήρη σεζόν του μετά από 2 χρόνια, θα πάω με τον Kevin Durant. Μπορεί να μην ευθύνεται για τη περυσινή αποτυχία των Nets στους τελικούς της Ανατολής, ο "KD" όμως, είναι πολύ εγωιστής και είμαι πεπεισμένος ότι θα μπει στο γήπεδο για να κλείσει στόματα και να πάρει το δεύτερο αγαλματίδιο, μετά από εκείνο του 2014 με τους Thunder.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Θεωρώ ότι μεγάλη βελτίωση φέτος – σε ρεκόρ και πρόοδο στα playoffs – θα έχουν οι Dallas Mavericks, οπότε εκφράζω την εμπιστοσύνη μου στον Jason Kidd, ο οποίος επιστρέφει ως head-coach, τρία χρόνια μετά την απόλυσή του από τους Bucks.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ROOKIE

Με κλειστά μάτια ψηφίζω τον Jalen Green των Houston Rockets. Η 2η επιλογή στο εφετινό draft είναι ίσως ο πιο έτοιμος σωματικά παίκτης για το επίπεδο του ΝΒΑ και οι εμφανίσεις του στο Summer League του Vegas, άφησαν υποσχέσεις για εξαιρετική χρονιά.

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

Κλίνω προς τους Chicago Bulls, οι οποίοι ενισχύθηκαν σημαντικά με τον DeRozan, τον Lonzo Ball και τον Alex Caruso και δείχνουν ικανοί να χτυπήσουν την πόρτα των playoffs μετά από 5 χρόνια απουσίας.

ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Eίμαι μεταξύ των Pelicans και των Kings. Στην περίπτωση των πρώτων, η επιθυμία του Zion Williamson να φύγει επειδή δεν βλέπει προκοπή, νομίζω ότι τα λέει και στην περίπτωση των δεύτερων, οι κινήσεις τους στην off season δεν δημιουργούν την παραμικρή εγγύηση ότι θα ξεφύγουν από την μετριότητα που τους χαρακτηρίζει την τελευταία πενταετία.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Αν είναι υγιής πιστεύω ότι ο Jordan Clarkson, δύσκολα θα χάσει και το εφετινό βραβείο, καθώς παρ'ότι έρχεται από τον πάγκο, στην Utah παίρνει χρόνο που αντιστοιχεί σε βασικό παίκτη.

ΠΙΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Είμαι της άποψης ότι ο Jaren Jackson Junior θα κάνει την διαφορά στο Memphis και θα δώσει στους Grizzlies την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονται για να μπουν στα playoffs χωρίς την διαδικασία των αγώνων play-in.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΠΑΚΣ

Πιστεύω ότι θα είναι ελαφρώς πιο κυριαρχικοί από πέρυσι στην κανονική περίοδο και χωρίς να εντυπωσιάσουν θα τερματίσουν 1οι ή 2οι, πίσω από το Brooklyn. Όσον αφορά στα playoffs, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει έως τότε...

ΝΤΟΥΡΑΝΤ, ΚΑΡΙ, ΛΕΜΠΡΟΝ Ή ΑΠΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γιάνναρος! Νομίζω ότι η περυσινή χρονιά τον έχει κάνει πιο σοφό και πνευματικά πιο ώριμο για να αντιμετωπίσει τις αντικειμενικά μεγαλύτερες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Την (δεδομένη) αγωνιστική του ετοιμότητα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να την αναλύσουμε, δεν συμφωνείτε;