Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΈΣ ΣΕ F4: 11

1994, 1995, 1996, 2000, 2001, 2002, 2005, 2007, 2009, 2011, 2012

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ: 6

1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011

Με διαφορετική αγωνιστική ταυτότητα αναμένεται να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στα παρκέ της νέας EuroLeague. Αρχικά υπάρχει αλλαγή στην άκρη του πάγκου, με τον Δημήτρη Πρίφτη να διαδέχεται τον Odded Kattash και να έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία από τον Ισραηλινό τεχνικό. Η άμυνα θα αποτελέσει την «σταθερά» των «πρασίνων» τη νέα αγωνιστική σεζόν και πάνω στην οποία θα «χτίσουν» προκειμένου να κάνουν το «βήμα (ή περισσότερα τα βήματα) παραπάνω» από την 16η θέση της περσινής σεζόν. Από τις τέσσερις ανανεώσεις που ήθελε, κατάφερε να κρατήσει τους Παπαπέτρου και Nedovic, ενώ αντίθετα αποτέλεσαν παρελθόν οι Μήτογλου και Hezonja. Στα γκαρντ ενισχύθηκε με Perry και Macon, ενώ στη frontline πρόσθεσε αθλητικότητα με τους Floyd, Evans και Okaro White.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη νέα EuroLeague ως αουτσάιντερ και αυτό μπορεί και να λειτουργήσει υπέρ του. Μάλιστα παρουσιάζεται ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι, αν εξαιρέσουμε φυσικά τη θέση του πάουερ φόργουορντ μετά την αποχώρηση του Ντίνου Μήτογλου. Υπάρχει «δίψα» και κίνητρο από τους «rookies» στη διοργάνωση και μένει να δούμε εάν θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ

Η έλειψη του βάθους, η απειρία αρκετών παικτών και το έλλειμα ποιότητας είναι τα στοιχεία που προβληματίζουν τις τάξεις των «πρασίνων» ενόψει της νέας EuroLeague. Κάτι που προϋποθέτει ομαδική δουλειά, πολλές συνεργασίες και «άσους» από τα μανίκια του Δημήτρη Πρίφτη προκειμένου να καλυφθούν οι εν λόγω αδυναμίες. Επιπλέον παρουσιάζεται και έλλειψη δημιουργίας από τη θέση του point guard.

Ηγέτης

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει αποδείξει από τα φιλικά προετοιμασίας ότι φέτος θα έχει περισσότερες ευθύνες και θα είναι εκείνος που θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, όταν και εφόσον χρειάζεται. Από την περσινή σεζόν έβγαλε ηγετικά στοιχεία, τα οποία εξέλιξε στην πάροδο του χρόνου και αναμένεται να τα χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερο τη φετινή χρονιά. Αν μη τι άλλο άπαντες περιμένουν μία ακόμα «break out season» από τον αρχηγό των «πρασίνων».

Σταθερή αξία

Ο Nemanja Nedovic ακροβατεί και ως... βαρόμετρο της ομάδας. Αν ο Σέρβος είναι υγιής και δεν «βγάλει» προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όχι μόνο θα είναι η «σταθερά» του Παναθηναϊκού αλλά μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου θα είναι οι δύο ηγέτες των «πρασίνων». Άλλωστε πρόκειται για έναν άκρως ποιοτικό παίκτη, ο οποίος τη μέρα του μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε άμυνα βρεθεί απέναντί του.

Βαρόμετρο

Ο Kendrick Perry θα αναλάβει το «βαρύ φορτίο» της οργάνωσης από τη θέση του point guard.Ο Αμερικανός καλείται να αντεπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο και να αφήσει στην άκρη το γεγονός ότι θα είναι... rookie στην EuroLeague. Από την απόδοσή του ενδεχομένως να καθορίζεται και μεγάλο μέρος από το επιθετικό κομμάτι που θα σχεδιάζει ο Δημήτρης Πρίφτης σε κάθε ματς.

Στόχος

Σίγουρα μια καλύτερη σεζόν από την περσινή προσπαθώντας να κυνηγήσει έναν δύσκολο στόχο με βάσει και τα ρόστερ των υπολοίπων ομάδων, όπως είναι η είσοδος στην οκτάδα.

Πρόβλεψη

Εάν καταφέρει να επιβιώσει από τους «κραδασμούς» της EuroLeague και πάρει βοήθεια από το ΟΑΚΑ θα τα πάει καλύτερα από πέρυσι αλλά δύσκολα θα διεκδικήσει τα playoffs.

Ρόστερ

# Player Pos. H.
3 PERRY, KENDRICK G 1.85
5 MACON JR, DARYL G 1.88
6 PAPAGIANNIS, GEORGIOS C 2.20
7 BOCHORIDIS, ELEFTHERIOS G 1.96
9 KAVVADAS, VASILIS C 2.06
10 PAPAPETROU, IOANNIS F 2.03
14 KASELAKIS, LEONIDAS F 2.02
15 WHITE, OKARO F 2.03
20 FLOYD, JEHYVE C 2.03
21 AVDALAS, NEOKLIS G 1.96
26 NEDOVIC, NEMANJA G 1.92
40 EVANS, JEREMY F 2.06
72 MANTZOUKAS, ELEFTHERIOS F 2.07
74 SANT-ROOS, HOWARD G 2.01