BackBACK

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 5

1994, 1998, 2002, 2006, 2018

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ: -

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Η Σαουδική Αραβία «κλείδωσε» την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, μέσω της ζώνης Ασίας/ Ωκεανίας. H 6η παρουσία στο Μουντιάλ εξασφαλίστηκε χάρη στην πρωτιά που πήρε στον Β' όμιλο της 3ης προκριματικής φάσης, αφήνοντας πίσω την Ιαπωνία, αλλά και την Αυστραλία. Σε 10 αγώνες είχε 7 νίκες και μόλις μια ήττα (από την Ιαπωνία), κερδίζοντας τόσο τους «Μπλε Σαμουράι» όσο και τα «Καγκουρό». 

ΣΑΛΜΑΝ ΑΛ ΦΑΡΑΖ

Αρχηγός της ομάδας ο Σαλμάν Αλ-Φαράζ, ο οποίος αποδίδει σε σταθερά υψηλά στάνταρ τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας βασικό γρανάζι στο σύστημα του Ερβέ Ρενάρ. Η εμπειρία του «μπαρουτοκαπνισμένου» μέσου θα χρειαστούν δεδομένα στην Σαουδική Αραβία στις «μάχες» με την Αργεντινή, την Πολωνία και το Μεξικό. Ο αριστεροπόδαρος χαφ κάνει κατά μέσο όρο ένα σουτ ανά παιχνίδι, παράγει κατά μέσο όρο 2,1 επικίνδυνες πάσες στην πλάτη της άμυνας, ενώ... με βάση τα στατιστικά διαλύει 1,6 επιθέσεις αντιπάλων. Επαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Αλ-Χιλάλ να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο στη Σαουδική Αραβία.

ΓΙΑΣΕΡ ΑΛ ΣΑΧΡΑΝΙ

Ο Γιασέρ Αλ - Σαχράνι αποτελεί βασικό στήριγμα στην άμυνα των «Green Falcons» από τότε που κέρδισε την πρώτη του συμμετοχή σε φιλικό κόντρα στην Ισπανία το 2012. Είναι πλέον ένας από τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα (66). Παρά το γεγονός ότι είναι εκ φύσεως δεξιοπόδαρος παίκτης, παραμένει η βασική επιλογή στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο έμπειρος αμυντικός αγωνίζεται και ως σέντερ μπακ, ενώ ήταν παρών στα μεγαλύτερα παιχνίδια της χώρας του σε όλη τη διεθνή καριέρα του. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο βοηθώντας τη χώρα του να εξασφαλίσει τη θέση της στο Κατάρ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - ΕΡΒΕ ΡΕΝΑΡ

Το 2019, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Αργεντινού Χουάν Πίτσι λόγω των εμφανίσεων της ομάδας στο Μουντιάλ της Ρωσίας και στο Ασιατικό Κύπελλο το 2019, όταν αποκλείστηκε από την Ιαπωνία στη φάση των «16». Ο Γάλλος Ερβέ Ρενάρ ήταν ο διάδοχος μετά τους δύο θριάμβους του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τη Ζάμπια και Ακτή Ελεφαντοστού αντίστοιχα, καθώς και την εμπειρία του ως προπονητής στο Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Ο 53χρονος προπονητής επόπτευσε μια γενική αναμόρφωση, ενσωματώνοντας καθιερωμένα αστέρια όπως ο Αλ Ντοσαρί και ο Αλ Φαράζ και προσθέτοντας νεαρούς. όπως ο Αλ Μπουραϊκάν. Η στρατηγική είχε άμεσο αντίκτυπο, όπως αποδεικνύεται στην επιτυχημένη πορεία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

ΡΟΣΤΕΡ

ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ
Μοχάμεντ Αλ-Ογουαΐς  Τερματοφύλακας Αλ Χιλάλ
Μοχάμεντ Αλ-Ρουμπαΐ  Τερματοφύλακας Αλ Αχλί
Ναγουάφ Αλ-Ακιντί  Τερματοφύλακας Αλ Νασρ
Γιασέρ Αλ-Σαχρανί  Αμυντικός Αλ Χιλάλ
Μοχάμεντ Αλ-Μπρεΐκ  Αμυντικός Αλ Χιλάλ
Αλί Αλ-Μπουλαϊχί  Αμυντικός Αλ Χιλάλ
Σουλτάν Αλ-Γκανάμ  Αμυντικός Αλ Νασρ
Σαούντ Αμπντουλχαμίντ  Αμυντικός Αλ-Χιλάλ
Αμπντουλελάχ Αλ-Αμρί Αμυντικός Αλ Νασρ
Χασάν Ταμπακτί  Αμυντικός Αλ Σαμπάμπ
Αμπντουλάχ Μαντού  Αμυντικός Αλ Νασρ
Ναγουάντ Αλ-Αμπέντ Μέσος Αλ Σαμπάμπ
Σαλμάν Αλ-Φαράζ  Μέσος Αλ Χιλάλ
Σαλέμ Αλ-Ντοσαρί  Μέσος Αλ Χιλάλ
Αμπντουλάχ Οταΐφ  Μέσος Αλ Χιλάλ
Χατάν Μπαχεμπρί  Μέσος Αλ Σαμπάμπ
Μοχάμεντ Κανό Μέσος Αλ Χιλάλ
Αμπντουλελάχ Αλ-Μαϊκί  Μέσος Αλ Χιλάλ
Σαμί Αλ-Νατζέι  Μέσος Αλ Νασρ
Αλί Αλ-Χασάν Μέσος Αλ Νασρ
Νασέρ Αλ-Ντοσαρί  Μέσος Αλ Χιλάλ
Αμπντουλραχμάν Αλ-Αμπούντ  Μέσος Αλ Ιτιχάντ
Ριγιάντ Σαραχιλί  Μέσος Άμπχα
Φιράς Αλ-Μπουραϊκάν  Επιθετικός Αλ Φατέχ
Σαλέχ Αλ-Σεχρί  Επιθετικός Αλ Χιλάλ
Χαϊτάμ Ασιρί  Επιθετικός Αλ Αχλί