ΡΩΣΙΑ

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με το Βέλγιο και τερμάτισε στην 2η θέση. Η κληρωτίδα έφερε τις δυο ομάδες στον ίδιο όμιλο και στο Euro 2021. Από το πρωτοπόρο Βέλγιο υπέστη τις μοναδικές ήττες. Με τις υπόλοιπες ομάδες τα πήγε εξαιρετικά, δεν τους άφησε κανένα περιθώριο, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς. Επαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Όχι τόσο θεαματικό, αλλά αποτελεσματικό. Κάπως έτι λοιπόν κατάφερε να έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και άμυνα του γκρουπ με 33-8 τέρματα.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ

Αν την ευνοήσουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου, δεν αποκλείεται να πάρει και την πρόκριση. Σαφώς και θεωρείται δυνατό χαρτί για τη 2η θέση και θα δώσει μάχη με τους Δανούς. Βέβαια, η απουσία ενός ηγέτη με την αυθεντική σημασία της λέξης μπορεί να κοστίσει στην ομάδα, ειδικά όταν ένα ματς ξεφύγει από το προκαθορισμένο σενάριο. Η ομάδα έχει ταβάνι και δεν έχει τον παίκτη που μπορεί να την οδηγήσει στην υπέρβαση. Οπότε, δεν μπορούμε να πούμε πως περιμένουμε και πάρα πολλά, ακόμα και αν προκριθεί για την επόμενη φάση.

euro 2020

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ

Τα μεγάλα ονόματα της είναι ο Ντένις Τσερίσεφ της Βαλένθια και ο Αρτιόμ Τζιούμπα της Ζενιτ. Ο τελευταίος μάλιστα είναι ο μόνιμος γκολτζής των τελευταίων ετών στην εθνική ομάδα, έχει καλό ποσοστό σκοραρίσματος, μετρώντας 29 γκολ σε 50 ματς. Αυτοί οι δύο παίκτες είναι και οι «κολώνες» και σε αυτούς θα στηριχτεί για το παραγωγικό κομμάτι. Η Εθνική Ρωσίας είναι ακόμη μία ομάδα που αντλεί την όποια δυναμική της από τη δύναμη του συνόλου. Από τους παίκτες που είναι υποψήφιοι για να είναι στο ρόστερ της διοργάνωσης, μόλις δύο αγωνίζονται σε άλλο πρωτάθλημα εκτός από το ρωσικό.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Η Ρωσία μετράει 11 παρουσίες. Η χρονιά που θα έχει να θυμάται είναι αυτή του 1960, όταν και κατέλαβε την κορυφή, ως Σοβιετική Ένωση τότε. Όπως σημαντικός σταθμός ήταν και το 1964, 1972 και το 1988 καθώς «σκαρφάλωσαν» στη 2η θέση. Το 2008, ως Ρωσία, κατάφερε να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου εμφάνισε και την καλύτερη της επίθεση στην διοργάνωση. Ωστόσο, στο EURO 2016, δεν είχε ανάλογη πορεία, μιας δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων.

euro 2020