ΒΕΛΓΙΟ

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου, χωρίς να αντιμετωπίσει καμία δυσκολία. Απολογισμός: 10 νίκες και ούτε μία ήττα και ισοπαλία. Σε αυτούς τους 10 αγώνες, ο Λουκάκου και η παρέα του βρήκαν δίχτυα 40 φορές, ενώ δέχθηκαν μόλις 3! Ξεχωρίζουν οι νίκες με  6-1 επί της Κύπρου και με 9-0 κόντρα στο Σαν Μαρίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA και θεωρείται ότι αυτή η είναι η κορυφαία φουρνιά της ιστορίας της.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» διαθέτουν αστείρευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο, έχουν δημιουργήσει μία τρομερή βιομηχανία παραγωγής ποδοσφαιριστών, καθώς το ρόστερ τους ανανεώνεται διαρκώς. Ακόμα και οι μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες τα πηγαίνουν περίφημα. Οι Βέλγοι έχουν ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της διοργάνωσης, ενώ στα τελευταία τους παιχνίδια, έχουν αρχίσει να «δένουν» ως ομάδα και να αποκτούν ομοιογένεια που λίγες ομάδες έχουν. Σαφώς κι έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Σε περίπτωση πρωτιάς, το ηθικό των Βέλγων θα τονωθεί για τη συνέχεια της διοργάνωσης και δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση αν την δούμε να φτάνει μέχρι και τα φινάλε της διοργάνωσης.

euro 2020

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ

Το μεγάλο της αστέρι είναι ο μαέστρος της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος σούπερ σταρ πρόλαβε να σκοράρει τέσσερα γκολ και να μοιράσει επτά ασίστ, σε έξι ματς που αγωνίστηκε στα προκριματικά. Φυσικά δεν παίζει μόνος του, καθώς στο ρόστερ υπάρχουν κι άλλοι διάσημοι παίκτες όπως οι Λουκάκου, Αλντερβάιρελντ, Μέρτενς, Ντεμπελέ, Βίτσελ, Τίλεμανς αλλά και ο αμφιλεγόμενος φέτος Αζάρ. Ο Ισπανός Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, είναι αυτός ο οποίος κινεί τα νήματα από τον πάγκο, επιλέγοντας επιθετικό στιλ παιχνιδιού. Έκανε το βήμα παραπάνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, κατακτώντας και την 3η θέση στο μικρό τελικό.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Στο περασμένο EURO έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς. Εκεί, όμως δεν κατάφερε να προχωρήσει, καθώς υπέστη αποκλεισμό -σοκ- από την Ουαλία με 3-1. Πρέπει να γυρίσουμε αρκετά τον χρόνο πίσω, για να δούμε το Βέλγιο να φτάνει σε τελική φάση. Συγκεκριμένα, το 1980 κατέκτησε τη 2η θέση ενώ το 1972 έφτασε μέχρι και την 3η. Ενδιάμεσα είχε αποτυχίες και ειδικά το 2000, όταν έγινε η πρώτη οικοδέσποινα χώρα (σ.σ.: συνδιοργανωτές με Ολλανδία) που αποκλείστηκε στον όμιλο.

euro 2020